Image Gallery

Euro house Northbridge close up

Euro house Northbridge close up

The refined balcony from up close with strong columns anchoring the design of the Euro house project.

Euro house Northbridge balcony

Balcony

Strong columns and beams with overhead lighting bookending the design of the Euro house project.

Euro house Northbridge glass balustrade

Glass balustrade

Glass balustrading allows views to the pool below. The strong columns help in framing the view to the district

Euro house Northbridge privacy

Privacy

The columns and beams frame the view and retains privacy from adjoining properties. The privacy screen is suspended from all points allowing lighting to filter through the edges

Euro house Northbridge balustrade

Balustrade

The cleanliness and minimalist nature allows the outlook to dominate.

Euro house Northbridge balustrade detail

Balustrade detail

The glass balustrade and stainless steel handrail make a masterful detail. The pinned patch fitting curves under the handrail to allow a continuous uninterrupted horizontal handrail.

Park house detail

Wall cutouts

Thick walls allow sections of walls to be cut out and lined in other materials that provide interest and help to connect the house to make the design coherent and consistent. These playful elements are essential to aid in humanising design.

Stair storage

Stair storage

A stair is an opportunity to provide storage in small houses. This storage consisted of doors painted to blend in with walls as well as ornamental shelving that incorporates lighting.

Terrace bathroom render

Terrace bathroom render

This 3d render provided the client with complete understanding of their ensuite in this small terrace.

Terrace kitchen render

Terrace kitchen render

This 3d render provided the client with a view to show the integration of the kitchen within the living area in this terrace as well as the strip lighting connecting the length of the house.

Stair landing

Stair landing

The stair landing is a communal space, not just a functional area. It also provides a base for the handrail and structural system to lock into.

Stair handrail detail

Stair handrail detail

The stair here is glass to allow light to infiltrate the house. The handrail is delicately finished with minimal fittings.

Greenwich house rear

Greenwich house rear

The roof of this small house has a double unequal slope providing interest and allowing framing of harbour views.

Greenwich house kitchen

Greenwich house kitchen

The kitchen has both dark timber and polyurethane cabinets. These are offset by the corian surface which has a perfect unblemished finish that extends around 5m in length without seams.

Lighting

Lighting

The lighting of any house is integral to the design and sets mood. A combination of suspended pendant lights as well as downlights allow a combination of moods in the rooms.

View reflection

View reflection

The high gloss finish to the cupboards extends the harbour views. It also helps to reflect light and extends the apparent size of the limited spaces.

Stair void

Stair void

The stair void is cut at an angle to allow harbour views to be gained from the open plan ensuite.

Terrace living

Terrace living

The internal finishes were completely re-done in this terrace which incorporates double fireplaces that were re-commissioned and lit by natural gas.

Fireplace

Fireplace

The fireplace had beautiful dark emprador marble surrounds with a thin wedge of carrara marble sandwiched between.

Stone

Stone

Detail of stone used in re-commissioned fireplaces lit by natural gas with remote control.

Marble kitchen

Marble kitchen

Carrara marble used extensively to help light up this kitchen in the dark terrace. Block elements were used to surround the cabinets and incorporating the cabinets' kickboard.

Terrace basement

Terrace basement

The basement was excavated and the existing stonework was cleaned and re-used. A previously unlivable area of the house is now a fantastic third level - all on a strict budget.

bathroom

bathroom

The basement incorporated a small bathroom within the existing stonework that was cleaned and re-used.

Vaucluse house - render

Vaucluse house - render

This house in Vaucluse is about to commence construction after a careful detailing process. The design is highly refined and modern with blade walls providing privacy while allowing views to the nearby ocean cliffs.

Connect with us:
Contact Us:

Email: ideas@proteusarchitects.com.au