Image Gallery

A large cantilevered roof extends over the upper balcony

Upper Balcony

A large cantilevered roof extends over the upper balcony. Along with a handrail these items work to frame the view to the city in the distance. Colours used are luxurious befitting of a 6 (split) level house.

Zinc roof is returned on its underside

Zinc returns

The zinc roof returns on its underside as a finished eave so it can be enjoyed from the inside through the high level glazing.

A large cantilevered roof extends over the upper balcony

Cantilevered roof

The cantilevered roof extends and salutes the views. Frameless glass balustrades allow uninterrupted vision to the tennis court below.

Filtered natural and artificial light

Filtered natural and artificial light

The sun shading provides filtered light, even at night where it filters the carefully placed external lighting to achieve this effect.

Rear of house showing circular stair

Rear of house

The circular stair connects both living levels to each other. The design of this was intricate and perfectly offsets against the rectilinear formal layout of the house.

Rear of house showing tennis court

Rear of house showing tennis court

The house includes a full size lighted tennis court, pool with glass panels and a climbing wall.

Kitchen

Kitchen

The large contemporary kitchen has all conveniences including polished stone, mirror splashbacks and concealed cupboards, all framed by a recessed lighted bulkhead above.

Ceiling details

Ceiling details

The house makes extensive use of recessed bulkheads with LED lighting. This creates soft lighting effects throughout and helps to delineate areas.

Open plan

Open plan

The open plan nature of the house is refined by the use of the carefully designed location of internal walls to help separate areas yet link them seamlessly.

Bathroom

Bathroom

The main ensuite is luxurious in finishes, lighting, detail and size, complete with views without compromising privacy.

Sauna with a view

Sauna with a view

The sauna, finished in western red cedar has regional views and overlooks the pool.



Project details

  • Type of project: New dwelling
  • House size: 635sq.m approx.
  • Design time: 3 months DA documentation, 4 months construction documents
  • Construction period: 12 months
  • No. of stories: 6 (split levels and whole floors combined)
  • Site features: large block of land descends from the street. Expansive views of city and suburban areas.
  • Internal Palette: timber, stone, glass, painted masonry, stainless steel
  • External Pallete: zinc, stone, stainless steel, aluminium, painted masonry
  • Highlights: Zinc roof, open plan design in a large house complete with discreet areas. The change of ownership during construction resulted in changes to the original design and resulted in additional challenges.


Connect with us:
Contact Us:

Email: ideas@proteusarchitects.com.au